MOHANI Olej rycynowy 100 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 13,00 zł 13.00
  ( 1 l = 130,00 zł )
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej rycynowy to naturalny produkt używany do wieków w kosmetyce. Znany jest ze swojego wszechstronnego działania na różne problemy skórne. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry. Olej rycynowy korzystnie wpływa na kondycję skóry głowy i włosów. Pobudza cebulki włosowe do wzrostu i je wzmacnia, a włosy na całej długości nabłyszcza, odżywia i nawilża.

Stosowany na brwi i rzęsy przyciemnia je, wzmacnia i pobudza je do wzrostu. Takie zastosowanie jeszcze szczególnie polecane osobom, które mają słabe, cienkie włoski i chciałyby je zapuścić i wzmocnić. Intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Korzystnie wpływa na proces wydzielania sebum, dzięki czemu jest pomocny przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery. Olej rycynowy jest często wykorzystywany w mieszankach OCM, stosowanych do demakijażu przy pomocy olejków.

Zalecana zawartość oleju rycynowego w mieszance OCM:

10% - przy cerze suchej

20% - przy cerze normalnej

30% - przy cerze tłustej, zanieczyszczonej

Analogicznie można stosować go w mieszankach olejowych stosowanych na skórę głowy. Można wcierać go w kruche i miękkie paznokcie, co wzmacnia i utwardza płytkę, a także sprawia, że skórki wokół paznokci są miękkie i lepiej wyglądają. Produkt polecany jest osobom, których dłonie są suche i szorstkie - niweluje nieprzyjemne uczucie ściągnięcia, redukuje suchość i zapewnia dłoniom dobry wygląd.

Komu polecany jest olej rycynowy?

  • osobom ze skórą tłustą, nadmiernie przetłuszczającą się
  • osobom z suchymi, zniszczonymi i szorstkimi dłońmi
  • osobom, które chcą zregenerować zniszczone włosy i dodać im blasku
  • osobom, które chcą wzmocnić i zapuścić gęste rzęsy lub brwi
  • osobom, które poszukują środka pobudzającego wzrost włosów

Kraj pochodzenia: Indie
Opakowanie: butelka z ciemnego szkła wyposażona w pipetę.
Objętość netto: 100 ml

ZASTOSOWANIE:

Przed bezpośrednim użyciem na skórę i włosy zaleca się rozcieńczyć olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosować punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.
Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty – wmasować w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na naolejowaną skórę dłoni / stóp nałożyć potem rękawiczki / skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.
Twarz / ciało – warto wzbogacić nim ulubiony krem do twarzy lub balsam do ciała. Polecany także jako dodatek do kąpieli (dodać kilka kropel do wody).
Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem), samodzielnie oraz w mieszankach z innymi olejami (jest wtedy łatwiej zmywalny). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.
Brwi / rzęsy – nakładać olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski. Należy uważać, by nie dostał się na śluzówkę oka, gdyż powoduje to nieprzyjemne pieczenie.

BEZPIECZEŃSTWO: 100% naturalny olej bez dodatków. Wyłącznie do użytku zewnętrznego. Odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry i włosów. Wegański, nietestowany na zwierzętach.

SKŁAD: Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper Premium