Producenci

PACARI Czekolada 60% z chilli BIO 50g DATA WAŻNOŚCI: 07.2018

 PACARI Czekolada 60% z chilli BIO 50g
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 13,49 zł 14,99 zł 13.49
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Czekolada 60% z Chili to czekolada dla tych, którzy lubią pikantne smakołyki. Specjalnie dla nich Pacari stworzyło wyjątkową kombinację ciemnej czekolady z tradycyjną przyprawą z Chile. Intensywnie słodko-ostry smak czekolady zachwyca podniebienie, działa pobudzająco i rozgrzewająco.

Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia. Ta szczególna odmiana chili pochodzi od miasta Mapuche w regionie Araucanía w Chile. Merken jest przyprawą przygotowaną z suszonych chilli.

Składniki:
ziarna kakao 60%, chilli 1%, cukier trzcinowy, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 563 kcal (2359kJ),
tłuszcze: 35 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
węglowodany: 55 g
- w tym cukry: 45 g
białko: 7 g
sól: 0,03 g

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

 

Idealna temperatura do przechowywania to 16o - 18o C
Data przydatności do spożycia znajduje się na opakowaniu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl