PACARI Czekolada 60% z guayusą BIO 50g DATA WAŻNOŚCI: 08.2018

Pacari Czekolada bio z guayusą 50 g.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 10,99 zł 14,99 zł 10.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Ziołowa dawka energii i dobry humor na cały dzień!

Ekologiczna czekolada 60% z ziołem Guayusa to dawka energii na cały dzień! Guayusa Runa ma lekko słodki, ziołowy smak, który w połączeniu z ciemną czekoladą przyprawi Cię o wyjątkowe doznania. Gwarantujemy, że takiej czekolady jeszcze nie jadłeś!

Guayusa jest rośliną występującą w Ekwadorze na prawie 98% jego powierzchni. Jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy i kwasu chlorogenowego, przez co pomaga zachować zdrowe serce i posiada bardzo dobre właściwości odchudzające. Suszone liście mogą zawierać nawet do 5% czystej kofeiny, lecz znacząco wykracza poza zwykłe właściwości dobrze znanej nam kawy - nie można jej przedawkować tak łatwo jak kawy, a wątroba nie musi pracować na najwyższych obrotach. Nie ma tez efektu jej odstawienia. Guayusa jest czystym, naturalnym źródłem energii, poprawia nastrój, daje odprężenie i jasność umysłu.

Czekolada Pacari to produkt wegański. Nie zawiera mleka, lecytyny sojowej, GMO, oleju palmowego oraz konserwantów.

Składniki:
masa kakaowa 60%, cukier trzcinowy, esencja z guayusy, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 593 kcal (2485kJ),
tłuszcze: 41 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 g
węglowodany: 50 g
- w tym cukry: 37 g
białko: 6,2 g
sól: 0,03 g


Certyfikaty:

 

O marce Pacari

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl