Producenci

PACARI Czekolada 60% z imbirem i chia BIO 50g DATA WAŻNOŚCI: 07.2018

PACARI Czekolada 60% z imbirem i chia
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 13,49 zł 14,99 zł 13.49
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Czekolada 60% z imbirem to gratka dla miłośników pikantnych smakołyków. Optymalna kombinacja 2 wspaniałych produktów: imbiru i chia. Połączenie wyraźnego smaku ekwadorskiej czekolady z imbirem rozpala zmysły, rozgrzewa oraz zapewnia smaczną i energetyczną przekąskę w ciągu dnia.

Imbir reguluje trawienie, działa rozkurczowo, jest stosowany w przeziębieniach jako środek rozgrzewający, przeciwbólowy i przeciwzapalny, przeciwdziała nudnościom oraz zapobiega powstawaniu wrzodów.

Nasiona Chia są bogatym źródłem substancji odżywczych, zawierają przeciwutleniacze i wysokie stężenie kawasów Omega-3 (ok. 64%).

Składniki:
ziarna kakao 60%, imbir 1,5%, chia 2%,cukier trzcinowy, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 564 kcal (2363kJ),
tłuszcze: 37 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
węglowodany: 51 g
- w tym cukry: 40 g
białko: 6,7 g
sól: 0,01 g

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

 

Idealna temperatura do przechowywania to 16o - 18o C
Data przydatności do spożycia znajduje się na opakowaniu.

Masa netto: 50g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl