Producenci

PACARI Czekolada 60% z miętą BIO 50g DATA WAŻNOŚCI: 08.2018

Pacari Czekolada bio z miętą 50 g.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 13,49 zł 14,99 zł 13.49
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Nagradzany luksus czekolady i głębia świeżości mięty

Czekolada 60% z Miętą marki Pacari to laureat i zdobywca srebrnego medalu w America Regionals of the International Chocolate Awards of 2014. Idealne połączenie wyrazistego smaku prawdziwego kakao z aromatyczną miętą z Andów. Rozsmakuj się w luksusowej kompozycji organicznych czekolad Pacari!

Andyjska mięta rośnie między 2500 a 3500 m n.p.m. w Boliwii, Kolumbii, Peru, Wenezueli i Ekwadorze. Może osiągać wysokość do 120 cm, posiada małe liście i biało-filetowe kwiaty. Roślina wykorzystywana jest przez ludzi od tysięcy lat. Jej charakterystyczny zapach nadaje potrawom wyrazistości, a właściwości lecznicze łagodzą dolegliwości żołądkowe, udrażniają drogi oddechowe, działa uspokajająco, dezynfekująco, wspomaga układ trawienny oraz uśmierza ból.

Czekolada Pacari to produkt wegański. Nie zawiera mleka, lecytyny sojowej, GMO, oleju palmowego oraz konserwantów.

Składniki:
masa kakaowa 60%, esencja z mięty 0,1%, cukier trzcinowy,  masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców.

Pochodzenie surowców: Ekwador.

Wartość odżywcza w 10 g:
wartość energetyczna: 602 kcal (2522kJ), 
tłuszcze: 42 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 g
węglowodany: 50 g
- w tym cukry: 37 g
białko: 6,1 g
sól: 0,02 g


Certyfikaty:

 

O marce Pacari

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl