PACARI Czekolada 60% z trawą cytrynową BIO 50g DATA WAŻNOŚCI: 07.2018

PACARI Czekolada 60% z trawą cytrynową BIO
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 10,99 zł 14,99 zł 10.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Czekolada o smaku trawy cytrynowej otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Czekolada o orzeźwiającej kombinacji smaku trawy cytrynowej i ciemnej czekolady z kwiatową nutą. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.

Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe.

Składniki:

ziarna kakao 60%, cukier trzcinowy, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa, esencja trawy cytrynowej 0,01%.

Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 600 kcal (2514kJ), 
tłuszcze: 40 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
węglowodany: 50 g
- w tym cukry: 40 g
białko: 10 g
sól: 0 g

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

 

Idealna temperatura do przechowywania to 16o - 18o C
Data przydatności do spożycia znajduje się na opakowaniu.

Masa netto: 50g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl