Producenci

PACARI Czekolada RAW 70% 50g DATA WAŻNOŚCI: 08.2018

PACARI Czekolada RAW 70% 50g.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 20,69 zł 22,99 zł 20.69
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Czekolada Raw 70% to bestseller wśród produktów Pacari oraz dwukrotny laureat nagród: Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014), Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2013 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2013).


Raw 70% to intensywny smak kakao z zapachem owoców cytrusowych i kwiatów, wzbogacona delikatnym smakiem orzecha i jaśminu. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata. Bogaty skład czekolady ma korzystny wpływ na pracę nerek, zębów i kości.

Składniki: ziarna kakao 70%, cukier trzcinowy, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców.

Pochodzenie surowców: Ekwador.


Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 611 kcal (2560kJ),
tłuszcze: 43 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
węglowodany: 46 g
- w tym cukry: 39 g
białko: 10 g
sól: 0,05 g

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

 

Idealna temperatura do przechowywania to 16o - 18o C
Data przydatności do spożycia znajduje się na opakowaniu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl