Producenci

PACARI Czekolada RAW 70% z borówką z Andów 50g DATA WAŻNOŚCI: 08.2018

PACARI Czekolada RAW 70% z borówką z Andów.jpeg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 20,69 zł 22,99 zł 20.69
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Czekolada Pacari RAW 70% z borówką z Andów to połączenie wyraźnego smaku kakao, cukru kokosowego i dzikiej borówki o wysokich walorach odżywczych. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.

Borówka andyjska rośnie w regionie Ekwadoru na wysokości od 2200 do 3400 m n.p.m. Jej owoce są źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy z grupy A, B, C, E, PP, a także cynk, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń oraz dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na niską kaloryczność są idealnym produktem dietetycznym. 

Składniki:
masa kakaowa 70%, cukier kokosowy, borówka 4%, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców.

Pochodzenie surowców: Ekwador.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 598 kcal (2506kJ), 
tłuszcze: 42 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
węglowodany: 47 g
- w tym cukry: 40 g
białko: 8 g
sól: 0,22 g

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

 

Idealna temperatura do przechowywania to 16o - 18o C
Data przydatności do spożycia znajduje się na opakowaniu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl