Producenci

PACARI Czekolada RAW z macą BIO 50 g

Dostępność: brak towaru
Cena: 22,99 zł 22.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Afrodyzująca energia z surowej czekolady

Ekologiczna czekolada RAW z macą 70% to połączenie wzmacniającej energii surowego kakao i afrodyzujących oraz rewitalizujących organizm właściwości korzenia maca. Rozsmakuj się w wyjątkowym smaku czekolad Pacari!

Maca to najwyżej uprawiana roślina na świecie, pochodząca z Andów i rosnąca na wysokości od 3500 m n.p.m. Wielkością przypomina polską rzodkiewkę. Jej korzeń posiada wysokie właściwości odżywcze i prozdrowotne. Zawarte w niej bogactwo witamin z grupy B, C, E, a także wapń, żelazo, cynk, magnes, fosfor oraz aminokwasy odżywiają organizm. Maca to naturalny afrodyzjak! Zmielony korzeń maca dodany do czekolady nadaje jej unikalny smak.

Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakaowca, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Naturalna surowa czekolada jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, przeciwutleniacze zawarte w niej zwalczają wolne rodniki, a prozdrowotne związki naturalnie zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia). Flawanole zawarte w surowej czekoladzie pomagają chronić układ krążenia przed chorobami.

Czekolada Pacari to produkt wegański. Nie zawiera mleka, lecytyny sojowej, GMO, oleju palmowego oraz konserwantów.

Składniki:
ziarna kakao 70%, maca 1%, cukier kokosowy, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 597 kcal (2501kJ),
tłuszcze: 42 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
węglowodany: 46 g
- w tym cukry: 39 g
białko: 8,8 g
sól: 0,03 g


Certyfikaty:

 

O marce Pacari

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl