Producenci

PACARI Czekolada surowa RAW 70% ze spiruliną 50 g DATA WAŻNOŚCI: 08.2018

PACARI Czekolada RAW ze spiruliną 70% BIO 50 g.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 20,69 zł 22,99 zł 20.69
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Szlachetność ekwadorskiego kakaowca przełamana solą

Surowa ekologiczna czekolada RAW 70% ze spiruliną jest zaskakującą smakowo kompozycją dla osób lubiących oryginalne doznania. Pozwól sobie na super zdrową przekąskę!

Spirulina to algi morskie bardzo cenione w starożytnych kulturach Ameryki Południowej ze względu na korzystne właściwości zdrowotne. Wysoka zawartość białka (ok. 70% w suchej masie) oraz występowanie naturalnych antyoksydantów, witamin A, B, C, D, E, K, magnezu i beta-karotenu wzmacnia organizm. Spirulina zawiera wysoką zawartość chlorofilu, pomaga zwiększać spalanie tkanki tłuszczowej podczas ćwiczeń, a także ma korzystne działanie przeciwalergiczne.

Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakaowca, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Naturalna surowa czekolada jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, przeciwutleniacze zawarte w niej zwalczają wolne rodniki, a prozdrowotne związki naturalnie zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia). Flawanole zawarte w surowej czekoladzie pomagają chronić układ krążenia przed chorobami.

Czekolada Pacari to produkt wegański. Nie zawiera mleka, lecytyny sojowej, GMO, oleju palmowego oraz konserwantów.

Składniki:
ziarna kakao 70%, spirulina 1%, cukier kokosowy, masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador.

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 597 kcal (2501kJ),
tłuszcze: 42 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
węglowodany: 46 g
- w tym cukry: 39 g
białko: 8,8 g
sól: 0,11 g


Certyfikaty:

 

O marce Pacari

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl