Producenci

PACARI Kakao surowe RAW z imbirem 100% BIO 125 g DATA WAŻNOŚCI: 08.2018

PACARI Kakao RAW 100% z imbirem ekologiczne do picia, pieczenia, gotowania.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 13,49 zł 14,99 zł 13.49
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Głębia smaku najlepszego kakao na świecie ze szczyptą pikantnego imbiru

Kakao do picia w proszku zostało wyprodukowane z najlepszego kakao w Ekwadorze, odmiany Arriba Nacional. Ten czysty, kakaowy proszek, bez dodatku cukru ani sztucznych aromatów, idealnie nadaje się do spożywania z mlekiem, również roślinnym, wodą oraz do wzbogacania potraw o szlachetny smak czekolady. Wykonany z części kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, doskonale smakuje z lodami, musli, a nawet jako aromatyczny dodatek do kawy.

Kakao z dodatkiem imbiru to napój pełen charakteru. Idealne do picia zimą, rozgrzewa i wzmacnia organizm.

Bogate w przeciwutleniacze kakao RAW wykonane zostało w procesie, który, wykorzystując niskie temperatury przetwarzania ziaren, nie niszczy cennych dla zdrowia substancji naturalnie zawartych w ziarnach kakaowca. Korzystaj z szeregu zastosowań naturalnego kakao w proszku i ciesz się niezwykłą jakością produktów Pacari, w 100% pochodzących z ekologicznych upraw.

Skład: 98% czystego, ekologicznego proszku kakaowego z odmiany Arriba Nacional, 2% imbiru


Certyfikaty:

 

O marce Pacari

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper.pl