ROSADIA Przeciwzmarszczkowe serum do twarzy z olejem z dzikiej róży i pachnotki 30 ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 65,90 zł 65.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Lekkie serum olejowe przeznaczone do każdego typu cery, szczególnie wrażliwej, dojrzałej lub naczynkowej. Zawiera olej z dzikiej róży o unikalnych właściwościach redukowania istniejących i hamowania powstających zmarszczek. Olej z pachnotki zwiększa produkcję kolagenu i elastyny, odpowiedzialnych za jędrność i elastyczność skóry. 

Witamina E wraz z olejkiem z róży damasceńskiej zabezpieczają przed negatywnym oddziaływaniem środowiska zewnętrznego, regenerują i niwelują zaczerwienienia. Po zastosowaniu serum skóra staje się wyraźnie gładsza, rozpromieniona i bardziej elastyczna.

Składniki/INCI: Helianthus Annus Seed Oil, Rosa Canina (Fruit) Oil, Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil, Coco-Caprylate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Tocopheryl Acetate, Lavandula Angustifolia Oil, Citral, Citronellol, Geraniol, Linalool, Eugenol, Farnesol.

Rosadia to marka z "różanym" motywem przewodnim. Doskonale sprawdzi się w pielęgnacji każdego rodzaju cery. Przede wszystkim spodoba się jednak posiadaczom cery  suchej, dojrzałej, wrażliwej i naczynkowej.

 

Słowniczek różanych składników w naturalnych kosmetykach Rosadia:

Bulgarian Pink Rose (Rosa Damascena) Hydrolate (hydrolat z róży damasceńskiej)
Hydrolaty nazywane są inaczej destylatami, „wodami kwiatowymi” lub „wodami roślinnymi”. Hydrolaty powstają jako produkt uboczny pozyskiwania olejków eterycznych w procesie destylacji z parą wodną roślin.
Hydrolat to pozostała woda destylacyjna, która zawiera rozpuszczone części składowe materiału roślinnego oraz niewielkie ilości olejku eterycznego. Hydrolaty mają postać płynu o subtelnym zapachu i pH zbliżonym do naturalnego odczynu skóry. Podobnie jak olejki eteryczne to czyste esencje danego materiału roślinnego,
ale w łagodniejszej i rozcieńczonej formie.

Rosa Damascena Flower Oil (olejek eteryczny z róży damasceńskiej)
Pozyskiwany jest przez destylację ręcznie zbieranych kwiatów róży damasceńskiej (Rosa damascena) uprawianej w słynnej Dolinie Róż w Kazanłyku w Bułgarii. Z dwóch do pięciu ton zebranych kwiatów destyluje się 1 kg olejku eterycznego. Od ponad 330 lat Róża damasceńska uprawiana jest w tym rejonie.

Uważa się, że Dolina Róż posiada unikalne, wyjątkowe warunki (strukturę gleby, wilgotność powietrza, zachmurzenie i opady deszczu) do uzyskania najwyższej jakości olejku różanego. Róże zbierane są w ściśle określonej porze, od wschodu słońca do ok. 10.00-11.00 godziny ponieważ wtedy kwiaty mają największe
stężenie olejków.
W perfumerii zapach ten jest wzorcem zapachu kwiatowego. Naturalny olejek zawiera kilkaset składników – w tym alkohole, estry, aldehydy, acetale, terpeny i wiele innych, które składają się na jego bukiet zapachowy.
Kwiatowy charakter nadają temu olejkowi główne składniki: alkohol beta-fenyloetylowy, geraniol i damascenon. Pomimo niezwykłego postępu w dziedzinie substancji zapachowych nie sposób odtworzyć prawdziwego zapachu olejku różanego z syntetycznych składników. Nie można też zastąpić olejku Rosa damascena innymi olejkami różanymi spośród ponad 200 odmian tej rośliny.


Rosa Canina (Fruit) Oil (olej z dzikiej róży)
Kompozycja chemiczna oleju z dzikiej róży jest wyjątkowa. Zawiera on naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A, tretinoina), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Ponadto olej charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów omega-6 i omega-3. Olej z dzikiej róży zawiera także karotenoidy (beta-karoten,
likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych. Posiada unikalne właściwości: redukuje istniejące i hamuje powstawanie nowych zmarszczek, poprawia elastyczność skóry, tonizuje jej odcień i znacząco spowalnia proces starzenia. Olej dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach
słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy, redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza restrukturyzację tkanek). Ekstrakt z owoców dzikiej róży posiada bardzo wysokie stężenie witaminy C, dzięki czemu rozjaśnia cerę i przebarwienia. Charakteryzuje się właściwościami zmiękczającymi, nawilżającymi i wygładzającymi, chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wzmacnia włókna kolagenu i elastyny, powodując wzrost jędrności i elastyczności skóry oraz redukcję drobnych zmarszczek.

Zastanawiasz się gdzie kupić naturalne kosmetyki Rosadia? 

Wybierz ofertę naszego sklepu!

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Odwiedź nas w Google+
Sklep internetowy Shoper Premium