SHAMASA Olej rycynowy 30 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,90 zł 9.90
  ( 1 l = 330,00 zł )
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

SHAMASA Olej rycynowy zimnotłoczony 30 ml

 

Olejek rycynowy SHAMASA posiada wszechstronne właściwości pielęgnacyjne. Wytwarzany jest z afrykańskiej rośliny zwanej rącznikiem pospolitym, która obecnie zdobi wiele polskich ogródków.Dobroczynnie wpływa na włosy, rzęsy i brwi, wspomagając ich zdrowy wzrost. Doskonale oczyszcza twarz i zmiękcza skórę, nawet w miejscach problematycznych jak łokcie, kolana czy pięty. Od lat jest znany jako lek do łagodzenia dolegliwości bólowych.

 

Jakie są korzyści stosowania oleju rycynowego?

  • stymulacja cebulek włosowych
  • łagodzenie stanów zapalnych skóry
  • nawilżenie 
  • zwiększenie produkcji kolagenu
  • działanie przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne
  • wzmocnienie brwi i rzęs
  • regeneracja suchych pięt oraz łokci

 

Zastosowanie: Najczęściej używany w celu wzmocnienia oraz odżywienia rzęs, brwi oraz włosów. Jednym z najbardziej popularnych zabiegów z użyciem oleju jest nakładanie go na włosy. Pomaga to zregenerować zniszczone włosy oraz ogranicza ich wypadanie. Może być także stosowany w olejowym oczyszczaniu skóry oraz jako składnik pomadek czy błyszczyków, nadając im niepowtarzalny blask i połysk.

Zawiera szereg składników odżywczych dla skóry: omega 6 i 9, witaminę E, aminokwasy i flawonoidy. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwutleniająco, przeciwgrzybicznie i przeciwzapalnie. Wszystkie powyższe właściwości sprawiają, że olej jest wyjątkowo korzystny dla skóry trądzikowej i przesuszonej. Gdy myjesz skórę tym olejem zachowuje ona naturalną barierę wilgoci i jednoczeście usuwane są z jej powierzchni zanieczyszczenia. Nie zatyka porów: ma niski poziom komedogenności, więc nie zatyka ani nie drażni wrażliwej skóry.

 

INCI: Ricinus Communis Seed

Pojemność: 30 ml

Produkt w 100% naturalny

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium